Friday, 30 December 2011

++ SEPATU LAMA DAN BARU ++





" Lama dan baru tiada bedanya, yang lama banyak berjasa, yang baru sebagai pengganti yang lama tetap tidak dilupa" 

Dah lama tidak bersukan.. dekat 2 bulan jugakla, cuti sekolah jadi aku pun cuti bersukan. Tambah-tambah sebelum cuti hari tu kasut pun  dah kena rembat... selamat la pencuri tu.. Pakaila pencuri oii  buat jalan-jalan ye....Banyak memori dengan kasut tu, first time masuk tournament pun kasut tu... Adoii..






Thanks.....










Tiada beza.. kedua-dua ada pro dan kontra...Sejarah baru bakal dicipta dan bakal tertulis.............................................





++ Sekian.. terima kasih ++

Monday, 26 December 2011

++ Selamat Hari Lahir Bro ++










Dulu - dulu masa kecik-kecik selalu main perang sama-sama kat atas bukit ..... sekarang dah besar kau ye. Semoga dapat apa yang dikejar dan menjadi seorang yang berguna suatu hari nanti.







 To my third bro... Mohamad Hafeez bin Makhtar




**Terima Kasih Kerana Membaca**







Sunday, 11 December 2011

++ Rantau Panjang " Zon Bebas Cukai" ++


Semenjak cuti ne.... semangat nak mengupdate tentang tempat-tempat kat kelantan membuak-buak.... maybe sebab cuti  nak pergi holiday jauh-jauh tidak kesampaian .... Pada entry kali ini aku nak bercerita tentang sebuah pekan yang bersempadan antara Malaysia dan Thailand yang terletak di utara negeri Kelantan iaitu di kawasan barat jajahan pasir mas..





JOM >>>>




   <<<< PETA  BAGI MENGELAKKAN SESAT>>>>





Anak panah biru menunjukkan "Rantau Panjang" ye sahabat...











<<< PINTU MASUK  DAN KELUAR ( PEMERIKSAAN  IMIGRESEN) >>>>



Pemeriksaan oleh Pasukan Kastam Diraja Malaysia













<<< SETERUSNYA... KAWASAN RANTAU PANJANG >>>>



....Biskut-biskut dan makanan yang dijual di hadapan Pasar...









....Macam-macam ada... ambik ja... "Mok cik, Nok hok nie" bayar dan makan =)...
p/s kalau lelaki = abe,,, perempuan muda= kak









Haa... ne kesukaan aku...baju dan jeans...lau p kompem beli, paling kurang  1 helai baju meh...








Ni pula sebahagian dari but bola.. kasut-kasut lain pun ada juga dijual... lawa-lawa... menepati citarasa... pilih ja..







Buah-buahan pun ada.... buah mempelam paling banyak macam-macam jenis ada... tapi ingat ye... kat sini panggil "Buah Pauh" jangan reka loghat sendiri , lain jadinya nanti =)...




Ni pula periuk belanga khusunya untuk suri rumah ye.. boleh tahan jugak harganya...murah-murah ...






Orait,, ni pula barangan perhiasan ya... rm 20 - rm 30 da dapat satu  =)





Lastly... Ni anak-anak patung dan juga bantal peluk..." Love Me Little, Love Me Long" ... yang bawa anak-anak yang kecik kiut miut 2... beli satu wat balik letak lam kete =))






                        +++   Bon Voyage   +++

Thursday, 8 December 2011

++PEKAN MUNDOK , THAILAND++



Ramai tertanya-tanya tentang pekan mundok thailand... best ke?? murah ke?? x bahaya ke pergi??? macam-macamla.. pekan mundok ni sebenarnya tempat membeli belah macam kat pasar tani tu. Selalunya orang ramai pada hari jumaat, sebab hari jumaat hari pasar dan banyak barang yang dijual... di bawah beberapa keping gambar di pekan mundok thailand =)..





Jeti Bot ke Thailand





Pemandangan Dari atas Bot



Makanan




Air minuman,,,, bekas nya daripada tanah liat..ala-ala cam labu sayung cam tu.. ada macam-macam bentuk ultraman pun ada,,, jadi kalau bawak anak-anak kecik tu jaga-jaga kompem kena beli wat balik,,,,,







Macam- Macam ada...






Mercun dan Bunga Api



Toto dan Cadar






Handbag untuk makcik-makcik dan kakak-kakak..




Ni perhiasan untuk kaum hawa ya... macam-macam pattern ada...pilih... bak kata omputih " Cash and Carry"




++ Diharapkan entry ini memberikan sedikit sebanyak input-input kepada sahabat-sahabat  mengenai pekan Mundok .. lepas ni boleh datang .. beli-beli dan bawak balik =)) ++






Saturday, 3 December 2011

++ Tahniah Sahabat++

Pada tanggal 2 haribulan disember 2011 .. iaitu hari ini merupakan hari yang bersejarah dan bermakna buat sahabat aku Saadah.. Dah kawin ye.. semoga kekal hingga ke syurga=)) . Dibawah beberapa keping gambar di majlis perkahwinan tadi...


Gambar bersama pengantin



Pelamin .. adoi lawanya ..





Hidangan =)




Hantaran



Hantaran






Kek Perkahwinan








Haa,,,, ni bahagian aku hehe... 






++ (= Semoga perkahwinan ini bahagia hingga ke syurga =)++ 
p/s : cepat-cepat dapat cahaya mata ya choi (sahabat)