Tuesday, 29 November 2011

++ ARUN SAWAD ++

Selamat bertemu...lama x update blog yang jadi kesayangan ni =).
Niat nak mengupdate blog memang ada cuma da lama sangat tak update jadi gementar sikit nak taip-taip keyboard nie.. haaa...sori ye choi(sahabat). Mesti semua tertanya-tanya apa itu "Arun Sawad" kan?? hahaha... Arun Sawad bermaksud selamat pagi.. cuma di dalam bahasa thai =) . Pada pagi yang indah ne... aku nak bercerita tentang mykad baru yang bakal kita guna tahun hadapan....ada sikit advancenya dari yang lama, jom tengok ... kat bawah tue.. tengok!






 Nie la mykad baru yang diwar-warkan tue ye.. ooooo



My kad nie start diguna januari tahun depan. Dah lama aku tunggu kemunculan mykad baru ni. Mykad aku yang lama dah teruk sangat dah.Tercabut sana sini... sume gam dah guna, gam gajah, gam kasut, gam kertas.. mintak-mintakla mykad baru nie tahan ye... tahniah kepada kerajaan malaysia di atas memperkenalkan mykad baru dan prihatin kepada rakyat macam aku ni .. "  fuhh...mintak-mintaklah tahan ".... 


++    Setakat tu sahaja untuk hari ini.. jangan serik ya choi... datangla melawat selalu-selalu   ++







Wednesday, 2 November 2011

++He's a son of billionaire , Im the son of a farmer++

      Di dalam kesibukan ini aku luangkan masa untuk update blog ini  buat tatapan para pembaca sekalian... pada entry kali ini aku ingat berkongsi cerita mengenai kata-kata seorang tokoh dunia yang bernama Bill Gates. 

    Ceritanya begini nak dijadikan cerita , si Bill Gates ni pergila ke sebuah restoran.. kat sana datangla seorang pelayan.... Bill Gates pun tanpa segan silunya menghulurkan 2 dolar sebagai tips untuk pelayan tersebut... pelayan itu pun pelik dan berkata kepada si Bill Gates.." Encik Bill, semalam anak encik Bill datang kesini dan dia memberi saya tips sebanyak 100 dolar wooo.... tapi kenapa encik beri saya hanya 2 dolar"???
        
       Seterusnya En Bill Gates pun menjawab kepada pelayan tersebut...awak nak tahu kenapa begitu jadinya???? pelayan sepantas kilat menganggukkan kepalanya.... Bill Gates pun menjawab... ehem.... "Anak saya ialah anak kepada seorang jutawan, manakala saya hanya anak kepada seorang tukang kebun" haaaa.. termanggu si pelayan tersebut... 

     Cerita ini ialah berdasarkan apa yang saya temui di dalam perjalanan semasa berjalan-jalan di website tadi hehehe=)) Skrip yang asal adalah seperti dibawah :



             
..........................................................................................





William Henry Gates lll
atau
Bill Gates
(Pengasas Microsoft Corporation)







++Terima kasih melawat page ini dan nantikan entry seterusnya++