Sunday, 30 October 2011

++Indahnya Dunia++

Sekarang jam menunjukkan 1.27 a.m.... tiba-tiba teringat dengan blog kesayangan. Sahabat dan teman blog serta pembaca-pembaca yang sering berkunjung ke blog aku. Dalam mencari idea... aku teringat kata-kata teman aku petang tadi... bercerita mengenai keindahan dunia.. disini ingin aku kongsikan dengan para pembaca mengenai hasil pembacaan mengenai tempat-tempat indah dunia . Walaupun ianya tidak seberapa.. diharapkan dapat menambah pengetahuan kita bersama =)


Sebuah Universiti di Quebec, Kanada. Indahnya ciptaan tuhan. Kalaula  dapat belajar di Universiti ni...........


Ini merupakan satu fenomena di Alaska( hujung Amerika, berhampiran Kutub Utara. Warnanya yang umum iaitu hijau dan merah.Selalunya dapat dilihat dengan jelas pada waktu  malam.
Tembok Besar Cina yang terletak di Negara Cina.Panjang Tembok Besar China ini ialah 6,400 km. Ia dibina untuk menghalang orang mongol.


Terpegun??? hehe.. ini merupakan Cinque Terre iaitu kota yang terkenal dengan keindahannya yang terbina selama beratus tahun. Kota ini terletak di pinggir laut Mediterranean.Ini ialah Gunung Mattehon di switzerland. Sejarah mencatatkan

seramai  500 pendaki yang cuba menakluk gunung ini tumpas didalam menakluki gunung ini. Gunung ini setinggi 14,692 Kaki.


Ini pula ialah Benteng Chittogarh di India. Sangat besar dan Indah...

Ini merupakan kuil Machu Pichu di Peru. Sangat Hijau kan...Kuil ini dibina oleh suku Inca pada abad ke-15 lagi..

Ini merupakan gambar berdayung santai di Laut Artik . Sangat indah seperti Kristal. Artik berada di Kutub Utara Bumi.Ini merupakan Tiger Nest di Bhutan. Dari sisi pemandangannya sungguh indah... diselaputi kabus....++Terima Kasih kerana sudi melihat dan membaca=)) ++

3 comments: